31 december 2020, 12:15 Moldovan reality views 3045
Cine va prelua conducerea a trei ministere începînd de mîine
31 december 2020, 12:15 Moldovan reality views 3045

Cine va prelua conducerea a trei ministere începînd de mîine

Astăzi este ultima zi de mandat la Guvern pentru premierul Ion Chicu, dar și trei miniștri: ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța; ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu; ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, notează Noi.md.

Potrivit lui Ion Chicu, în decurs de 5 zile, președintele Maia Sandu urmează să emită un decret prin care să numească un prrim-ministru interimar. Dacă decretul nu va fi emis, funcția va fi preluată automat de vicepremierul pentru Reintegrare Olga Cebotari, a anunțat Chicu.

Totodată, cei trei miniștri care pleacă au anunțat astăzi cine îi va înlocui începînd de mîine, 1 ianurie 2021, la conducerea ministerelor respective.

Interimatul funcției de ministru al Finanțelor va fi asigurat de Tatiana Ivanicichina, secretar de stat.

Interimatul funcției de Ministru al Economiei va fi asigurat de Mihail Lupașcu, secretar de stat.

Interimatul funcției de ministru al Sănătății va fi asigurat de Tatiana Zatîc, secretar de stat.

Chicu a menționat că afirmațiile precum că situația în Guvern este una îngrijorătoare și țara a fost lăsată fără executiv, în plină criză, sînt speculații. Totul va fi funcțional, spune el.

„Ministerele rămîn funcționale, nu este vorba de niciun scenariu apocaliptic. În ministere lucrează specialiști. Noi, conducătorii venim și plecăm, dar specialiștii își fac treaba. Totul va fi funcțional", a spus Ion Chicu.

Source: noi.md

Keywords:

guvern , politica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
136 locuitori

Decebal este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 136 de oameni. Satul Decebal a fost menționat documentar în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.