29 december 2020, 16:00 Moldovan reality views 3444
Ce așteptări au cetățenii de la anul 2021
29 december 2020, 16:00 Moldovan reality views 3444

Ce așteptări au cetățenii de la anul 2021

Doar cîteva zile ne mai depart de noul an, e timpul dorințelor, al planuri și obiective. Tradițional, la răscrucea dintre ani, i-am întrebat pe cetățeni despre așteptările pe care le au de la 2021.

Ușor sceptici față de „surprizele” pe care ar putea să ni le rezerve noul an, marea majoritate și-au exprimat speranța că epidemia de coronavirus va înceteni cel puțin, dacă nu se va retrage cu totul. Oamenii se așteaptă că spiritul de deznădejde care a marcat anul 2020 va dispărea ca un vis urît, iar viețile lor vor reveni la normalitate.

Și în țară, oamenii se așteaptă la o îmbunătățire a stării de lucruri în toate domeniile, la o viață mai prosperă pentru cetățeni. Iată ce opinii au fost expuse:

„Aștept să-mi realizez obiectivele pe care mi le-am pus, aștept ca oamenii să devină mai buni, deoarece mult negativism observ acum la oamnei, din cauza epidemiei de coronavirus, frontierile sînt închise, e o perioadă grea”.

„În primul rînd sîntem mulțumiți de primarul nostru și sperăm că orașul nostru în continuare se va transforma, deoarece vedem cu toții schimbări. Sperăm că președinetle nostru va aduce țării noastre rezultate mai bune. În domeniul educației sper că vor lucra școlile, copiii noștri nu vor întrerupe procesul de studii, sperăm că vor fi deschise frontierele și cu toții vom reveni la normalitate, deja am obosit cu toții de situația actuală”.

„Mă aștept ca anul 2021 să fie mai bun ca precendentul, dar ceva concret nu aștept”.

„Sperăm că va fi un an roditor, toate visele să ni se împlinească și să avem multe succese”.

„Să se termine odată pandemia și să se pună în aplicarea propunerea ca femeile să iasă la pensie la 57 de ani, iar bărbații la 62. Să fie pace și sănătate”.

„Personal am așteptări să dau sesiunea, să se termine pandemia. Să înțelem că trebuie să ne protejăm nu doar acum de viruși, dar permanent să avem grijă de noi”.

„Toți oamenii normali se așteaptă la o îmbunătățire a calității vieții, în special tinerii, cărora le este greu să supraviețuiască în această perioadă nu doar material, dar și psihic, moral, întrucît la nivel mondial au loc confruntări între marile puteri: America, SUA, China, dar au de suferit așa state ca noi. O țară sărăcă, furată. E nevoie să se ia măsuri rapide”.

Source: noi.md

Keywords:

2021 , Anul Nou , opinie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.