12 may 2020, 13:30 Moldovan reality views 3466
Ce restricții îi nemulțumesc cel mai mult pe cetățeni
12 may 2020, 13:30 Moldovan reality views 3466

Ce restricții îi nemulțumesc cel mai mult pe cetățeni

Faptul că de aproape un an am fost puși în fața unei noi realități, după ce epidemia de coronavirus a lovit în plin statele lumii, nu îl mai neagă nimeni.

Restricțiile anti-Covid au devenit deja o normă, un stil de viață în majoritatea țărilor, iar R.Moldova nu este o excpeție. Păstrarea distanței sociale, purtarea măștilor de protecție peste tot, trecerea la învățămîntul și activitățile online sînt doar cîteva dintre momentele care ne carcterizează astăzi viața, notează Noi.md.

Cum s-au adaptat oamenii și care din aceste măsuri trezesc cele mai multe nemuțumiri am încercat să aflăm discutînd cu locuitori capitalei.

Deși, majoritatea intervievaților spun că restricțiile sînt totuși necesare în fața acestei boli nemiloase cu unele categorii de pacienți, tot ei afirmă că anumite măsuri s-au dovedit a fi ineficiente. În opinia lor, una dintre probleme căreia nu i s-a acordat atenția cuvenită este imposibilatea de a asigura respectarea distanței în transportul public.

Oamenii se arată îngrijorați de abundența zilnică de pasageri din troleibuze și autobuze, ceea ce prezintă riscuri de infectare. Studenții, pe de altă parte, sînt nemulțumiți de faptul că trebuie să studieze online. O altă categorie de cetățeni - vîrstnicii spun că cel mai tare îi deranjează faptul că nu pot ieși liber din case. Și purtarea măștii în stradă, măsură pe care o consideră absurdă, nu este pe placul multor cetățeni.

Ce alte opinii a fost exprimate vedeți în reportajul video.

Source: noi.md

Keywords:

restrictie , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1596 locuitori

Arioneşti este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Arioneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Arioneşti este situat la o distanţă de 27 km de oraşul Donduşeni şi la 217 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1596 de oameni. Satul Arioneşti este atestat documentar în anul 1463.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.