16 september 2020, 12:00 Moldovan reality views 4084
Alegeri prezidențiale: Ultima zi de înregistrare prealabilă pentru cetățenii din diasporă și Transnistria
16 september 2020, 12:00 Moldovan reality views 4084

Alegeri prezidențiale: Ultima zi de înregistrare prealabilă pentru cetățenii din diasporă și Transnistria

Peste 52 mii de cetățeni moldoveni cu drept de vot, care se află peste hotarele țării, s-au înregistrat prealabil pentru a participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Datele au fost anunțate de Comisia Electorală Centrală.

Cele mai multe solicitări sînt din partea alegătorilor care vor să voteze în Republica Italiană - peste 10 mii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord - circa 8 mii, Federația Rusă - peste 5 800, iar în Germania - peste 5 mii. Astfel, doar 10 la sută din cetățenii înregistrați sînt din Federația Rusă, iar restul, 90% - din țările UE.

Astăzi este ultima zi cînd cetățenii R. Moldova cu drept de vot care se află în străinătate sau își au domiciliul în localitățile din Transnistria, pot să se înregistreze prealabil pentru a vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Despre aceasta atenționează Comisia Electorală Centrală. Înregistrarea prealabilă are un caracter informativ și nu impune alegătorilor anumite obligații.

Source: noi.md

Keywords:

CEC , alegeri , Transnistria , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1902
Populația:
5108 locuitori

Iargara este un oraş în raionul Leova, Republica Moldova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul râului Tigheci, oraşul Iargara este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 5108 locuitori. Localitatea Iargara a fost întemeiată în anul 1902, odată cu înfiinţarea staţiei de cale ferată pe traseul Basarabeasca-Prut.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.