22 november 2012, 12:37 Moldovan reality views 5783
22 november 2012, 12:37 Moldovan reality views 5783

Aproximativ 50% dintre moldoveni au computere şi acces la internet


Foto: moldpres.md

Aproape jumătate din cetăţenii Republicii Moldova deţin computere în gospodărie şi au acces la internet, arată datele Barometrului de Opinie Publică (BOP), făcut astăzi public de către Institutul de Politici Publice, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor BOP, 88% din respondenţii sondajului spun că au conectarea la internet acasă, alţi 16% susţin că au acces la net prin intermediul telefoanelor mobile, iar 15% utilizează internetul mobil. De asemenea, internetul se află printre primele şi cele mai credibile surse de informare a cetăţenilor.

Conform datelor BOP, AIS Moldpres este unul din cele mai des frecventate site-uri de ştiri din Moldova. Circa 4% din participanţii la sondaj au comunicat că au deschis chiar ieri pagina electronică a Agenţiei, alţi 8% s-au informat din ştirile noastre în ultimele şapte zile şi 8% se informează frecvent. Cercetarea sociologică arată că cei mai mulţi cititori ai MOLDPRES sînt locuitori ai oraşelor cu studii superioare şi cu un nivel sporit de bunăstare.

Sondajul a fost efectuat în perioada 30 octombrie - 12 noiembrie, pe un eşantion de 1237 de persoane în 88 de localităţi cu o eroare maximă de 3%. Cercetarea sociologică a fost efectuată cu suportul Fundaţiei Soros Moldova, notează MOLDPRES.

Keywords:

internet , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1425 locuitori

Răcăria este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răcăria și Uşurei. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 174 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1425 de oameni. Satul Răcăria a fost menționat documentar în anul 1809.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.