15 november 2012, 12:44 Moldovan reality views 7750
15 november 2012, 12:44 Moldovan reality views 7750

Moldova va exporta 12 mii tone de miez de nuci

Moldova va exporta 12 mii tone de miez de nuci, ceea ce reprezintă 80 % din roada strînsă, a declarat pentru Novosti-Moldova directorul executiv al Uniunii Asociaţiilor Producătorilor de Culturi Nucifere din Republica Moldova, Constantin Gajim. Producătorii de culturi nucifere sînt mulțumiți de recolta de nuci.

„Anual, aproximativ 80 la sută din producție este exportată în 40 de țări, mai cu seamă în Italia, Franța, Germania și Anglia. Se prevede că prețul de cumpărare al miezului de nucă în acest an va rămîne același - aproximativ 6 euro pe kilogram. Pentru un an uscat, recolta de nuci în acest an este foarte bună. Conform previziunilor, aceasta va depăși 11 mii de tone”.

„Pînă în 2020, plantațiile de nuci vor fi extinse la 15 mii de hectare. În prezent, suprafața de livezi de nuci în Moldova depășește 11 mii de hectare. În fiecare an, în țara noastră se plantează aproximativ o mie de hectare de livezi de nuci”, - a declarat Gajim.

Cele mai multe dintre ele sînt situate în partea centrală a țării – în raioanele Criuleni, Anenii Noi, Ialoveni și Hîncești.

Keywords:

export , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1921 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hlinaia este situat la o distanță de 7 km de orașul Edineț, la 15 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1921 de oameni. Satul Hlinaia pe Racovăț, din ținutul Hotin, este atestat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.