18 april 2020, 13:00 Moldovan reality views 3012
Toţi elevii şcolilor profesionale tehnice vor fi promovați în următorul an de studii
18 april 2020, 13:00 Moldovan reality views 3012

Toţi elevii şcolilor profesionale tehnice vor fi promovați în următorul an de studii

Toți elevii din învățământul profesional tehnic vor fi promovați în următorul an de studii, iar media semestrială la unitățile de curs se va calcula în baza notelor acumulate pe parcursul semestrului, conform unui ordin al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), transmite MOLDPRES.

Pentru aceasta, MECC a completat „Regulamentul-cadru de organizare a învățământului profesional tehnic în perioada în care accesul în instituții este restricționat". Astfel, în perioada de referință nu se desfășoară evaluări sumative, inclusiv teze, examene. Orele prevăzute pentru realizarea evaluărilor se redistribuie pentru tematici în conformitate cu curriculumul la unitatea de curs (disciplina) / modulul respectiv.

"În perioada de referință toți elevii sunt promovați în următorul an de studii indiferent de rezultatele obținute la unitățile de curs (discipline) / module. Pentru elevii care la unitățile de curs au obținut o medie mai mică decât 5.00 (cinci.00), se va organiza, după revenirea la studii, o perioadă suplimentară de recuperare", indică surse de la MECC.

Acordarea creditelor de studii, pentru unitățile de curs prevăzute în semestru II al anului de studii 2019-2020 se va efectua concomitent cu calcularea mediei semestriale la unitatea de curs, în condițiile în care aceasta nu este mai mică decât 5.00 și se înscrie în registru / borderoul de examinare, carnetul de note, fişa personală a elevului.

Examenele de calificare urmează a fi desfășurate în condițiile prevederilor Ordinului 1127/2018, după revenirea la studii în termenele stabilite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

În perioada 17 martie – 15 mai, în Republica Moldova este declarată stare de urgenţă, în legătură cu măsurile de prevenire şi combatere a coronavirusului. Din această cauză, procesul educaţional de toate nivelurile a fost modificat, adaptându-se condiţiilor de învăţare la distanţă, iar Ministerul Educaţiei a luat mai multe decizii oportune în situaţia creată.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1659 locuitori

Moara de Piatră este un sat şi comună din raionul Drochia. Moara de Piatră este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 159 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1659 de oameni. Satul Moara de Piatră a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.