04 november 2020, 16:30 Moldovan reality views 5565
Pandemia escrocheriilor. În Moldova s-au activizat şarlatanii de tot felul
04 november 2020, 16:30 Moldovan reality views 5565

Pandemia escrocheriilor. În Moldova s-au activizat şarlatanii de tot felul

În toată Moldova, infractorii au început să folosească scheme noi, bazate pe teama provocată populaţiei de extinderea coronavirusului COVID-19.

Şarlatanii, speculanţii şi alţi amatori de chilipiruri uşoare profită de criza pandemică. Răufăcătorii intră în apartamentele cetăţenilor creduli sub chipul specialiştilor în dezinfecţie şi a angajaţilor serviciilor sociale, în magazine, estorchează mită în rol de colaboratori ai organelor de control, comercializează "remedii miraculoase" şi teste-expres pentru depistarea coronavirusului în condiţii casnice. NU stau deoparte nici ciber-escrocii: utilizatorii primesc scrisori virusate, chipurile de la organizaţiile internaționale, iar pe reţelele sociale li se spune că au posibilitatea să obţină un ajutor bănesc după ce prezintă informaţiile bancare.

Nu doarme nici criminalitatea tradiţională: de la jafuri şi furturi de bunuri rămase fără supraveghere la acte de vandalism şi violenţă socială sau în familie. Autorităţile susţin că organele de drept activează în regim non-stop şi pot contracara valul de criminalitate activă în Moldova. Această temă a făcut parte din agenda şedinţei Consiliului superior de securitate, convocată de preşedintele Igor Dodon marţi, 7 aprilie.

Experţii menţionează că, fiind în autoizolare, trebuie să manifestăm o vigilenţă sporită, precauţie: să nu primim în casă persoane străine, să fim atenţi la datele personale şi să nu comunicăm nimănui rechizitele noastre bancare. Multă lume consideră important, în actualele condiţii, să acorde atenţie sporită securizării caselor şi informării locatarilor în etate.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

escrocherie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3155 locuitori

Bravicea este un sat și comună din raionul Călăraşi. Este unicul sat din comuna cu același nume. Satul Bravicea, pe valea rîului Cula, se află la distanţa de 28 km de orașul Călăraşi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3 155 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.