24 march 2020, 15:45 Moldovan reality views 3189
Armata iese în stradă. Au apărut primele imagini video cu militarii moldoveni (Video, Doc)
24 march 2020, 15:45 Moldovan reality views 3189

Armata iese în stradă. Au apărut primele imagini video cu militarii moldoveni (Video, Doc)

Comandantul Suprem al Forțelor Armate, Igor Dodon, a semnat decretul care permite militarilor să participe la acțiunile de combatere a virusului ucigaș COVID-19.

„Ministerul Apărării urmează să disponibilizeze la necesitate resursele sale logistice pentru sprijinirea personalului medical implicat în gestionarea crizei respective, fie că este vorba despre punerea la dispoziție a unor unități spitalicești, de implicare a personalului medical militar, de capacități de transport, puse la dispoziția autorităților sau alte tipuri de sprijin.

Totodată, militarii urmează să ajute ministerul Afacerilor Interne în realizarea măsurilor deja luate de autorități de combatere a răspîndirii virusului, inclusiv să patruleze în locurile publice pentru a asigura respectarea distanței sociale (implicit a autoizolării vîrstnicilor sau copiilor), un lucru vital în prevenirea răspîndirii pandemiei și în reducerea cazurilor de îmbolnăvire a categoriilor de cetățeni vulnerabili.

Acolo unde va fi necesar, militarii vor asigura și sprijinul persoanelor în etate pentru ca acestea să nu fie nevoite să părăsească domiciliu", a anunțat președintele.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , armata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1008 locuitori

Ciobalaccia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flocoasa și Ciobalaccia. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1008 oameni. Satul Ciobalaccia a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.