03 may 2020, 17:00 Moldovan reality views 4794
Deputații PSRM și PDM s-au întrunit în prima rundă de negocieri pentru crearea unei coaliții de guvernare
03 may 2020, 17:00 Moldovan reality views 4794

Deputații PSRM și PDM s-au întrunit în prima rundă de negocieri pentru crearea unei coaliții de guvernare

Deputați din fracțiunile PSRM și PDM s-au întrunit în după amiaza zilei de astăzi în prima rundă de negocieri privind crearea unei coaliții majoritare în Parlament. Reprezentanții celor două formațiuni au specificat că discuțiile vor continua și în week-end, comunică MOLDPRES.

Deputații din ambele fracțiuni au specificat că la baza discuțiilor de astăzi a fost acordul semnat anterior de PSRM și blocul ACUM și nu s-a discutat despre partajarea ministerelor, ci doar despre preluarea de către PDM a unor direcții de guvernare cum ar fi externele sau economia.

„Nu s-a discutat despre partajări, doar subiecte ce ar putea sta la baza negocierilor. Am vorbit despre acordul PSRM-ACUM, e consistent și reflectă practic toate necesitățile de moment ale R. Moldova. Dacă acordul va fi semnat, va conține toate prevederile semnate de blocul ACUM, așa că nu vedem nici o problemă dacă ACUM va susține acordul", a spus deputatul PSRM Vlad Batrîncea după negocieri.

Democratul Dumitru Diacov a menționat că formațiunea din care face parte a venit la negocieri cu un proiect pentru Moldova europeană, care înseamnă un angajament politic al PDM și în baza acestui proiect se va discuta în ce mod democrații se vor implica în coaliție. "Putem să ne asumăm niște responsabilități pentru a realiza acest proiect pentru R. Moldova", a precizat Diacov.

Ieri, PSRM a anunțat că a decis inițierea negocierilor cu PDM pentru crearea unei coaliții de guvernare. În scurt timp, democrații au acceptat invitația, însă au precizat că vor înainta și unele condiții. Decizia de a iniția negocieri pentru crearea unei majorități parlamentare a fost salutată de șeful statului.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

PSRM , PDM , coalitie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
1380 locuitori

Porumbrei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Porumbrei și Sagaidacul Nou. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Porumbrei a fost menționat documentar în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.