|
Povestea chirurgului care a ales să lucreze în Moldova (Video)
Ne amintim de ei atunci cînd durerea ne doboară, dar de cele mai multe ori, încercăm să îi evităm. Este vorba despre medicii stomatologi, care marchează astăzi, 9 februarie, ziua profesională.
Dumitru Sîrbu este originar din satul Taraclia, raionul Căușeni, medic chirurg oro-maxilo-facial, doctor în științe medicale, conferențiar universitar la Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală „Arsenie Guțan". Dumitru Sîrbu are la activ sute de ore petrecute în calitate de speaker la diverse conferințe științifice naționale și internaționale, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.
„Atunci cînd muncești, apar noi idei ce trebuie realizate"
„Este un rezultat al muncii, ce reiese din activitatea clinică și științifică, și se subînțelege de la sine. Atunci cînd muncești, apar idei noi și încerci să le realizezi", ne mai spune doctorul chirurg și conferențiar universitar.
„Zilnic efectuăm intervenții chirurgicale"
„Sînt intervencții chirurgicale de mică dificultate, medie și intervenții mai grave. Au fost intevenții chirugicale care au durat și șapte ore", își amintește doctorul chirurg.
„De multe ori am avut tentația să plec din Republica Moldova, însă nu sînt indiferent"
Dumitru Sîrbu ne-a dezvăluit că este afectat de exodul medicilor din Republica Moldova care ia amploare. Cu toate acestea, însuși a avut tentația de nenumărate ori să părăsească țara noastră, însă, de fiecare dată își mai oferea o șansă pentru a-și continua activitatea aici, acasă.
„În discuțiile cu colegii mei mai tineri, ei îmi spun că vor să plece. Le-am spus prin argumente că nu este ideea cea mai bună, ei pot să-și facă cariera și la noi în țară. La început toți au nevoie de ajutor financiar, ca că se afirme ca specialiști, însă ulterior vor avea parte de trăiri nemaopimenite de la bucuria pacienților lor după intervențiile chirurgicale. De multe ori am dorit să plec din Republica Moldova, dar sînt un patriot. Aceasta descoper în ultimul timp. Nu sînt indeferent la suferințele oamenilor, vreau să ajut țara în care m-am născut și am crescut. Consider că țara sîntem noi, cei care sîntem aici, lucrăm, activăm și facem ceva bun pentru populație", mai spune chirurgul.
Source:
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1455
- Populația:
- 2240 locuitori
Delacău este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Delacău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2240 de oameni. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1455.
Comments
(0)