02 august 2020, 13:00 Moldovan reality views 3782
Șoferii din Chișinău sînt indiferenți față de nevoile altor șoferi (VIDEO)
02 august 2020, 13:00 Moldovan reality views 3782

Șoferii din Chișinău sînt indiferenți față de nevoile altor șoferi (VIDEO)

Șoferii din Chișinău sînt indiferenți față de nevoile altor șoferi, care le semnalează acestora că au nevoie de ajutor sau nu cunosc semnalele SOS date pentru a anunța o anumită situație excepțională.

La această concluzie a ajuns echipa noului proiect Drum BOOM lansat de portalul Noi.md.

În timpul înregistrării primei emisiuni, ei au decis să simuleze o situație pentru a afla dacă șoferii știu că o vestă reflectorizantă galbenă atîrnată de oglinda retrovizoare a unei mașini care staționează înseamnă că șoferul are nevoie urgent de ajutor și dacă vor acorda acest ajutor colegului lor într-o astfel de situație.

După cum a menționat prezentatorul primei ediții a emisiunii "Drum BOOM", vestitul showman, moderatorul de evenimente, deținătorul titlului de "Cel mai bun tamada din lume", Pavel Duganov, echipa proiectului, agățînd o vestă reflectorizantă galbenă de oglinda retrovizoare a mașinii, a stat pe viaducul din capitală mai mult de 20 de minute: pe alături au trecut sute de mașini, dar nici una nu s-a oprit.

”Ce pot spune? Nu l-aș invidia pe cel care s-ar simți cu adevărat rău și ar cere ajutorul în acest fel. Ce înseamnă asta? Ei bine, de exemplu, pentru mine concluzia este următoarea: fie oamenii nu știu că vesta galbenă atîrnată pe oglinda retrovizoare înseamnă semnal SOS, ajutor într-o situație de urgență, fie nu au observat, fie pur și simplu au trecut pe alături”, a menționat Pavel Duganov.

Un alt participant la emisiunea Drum BOOM, șoferul proiectului, a atras atenția și asupra faptului că, într-un moment atît de neplăcut, au trecut pe alături două mașini a școlii auto.

”Acolo este un instructor care învață noii șoferi și eu consider că instructorii ar trebui să știe astfel de lucruri. Adică, a trecut una, a trecut și a doua. Niciunul dintre instructori nu a considerat necesar să oprească sau cel puțin să le arate elevilor că iată, este posibilă o astfel de situație... De unde șoferul să știe dacă nici în școlile de șoferie nu se vorbește, nu se explică, nu se învață”, a menționat el cu regret.

”Iar spectatorii emisiunii noastre știu deja că vesta reflectorizantă galbenă este un semnal de ajutor de urgență”, a menționat Pavel Duganov.

”Ei bine, prieteni. Am stat mai mult de 20 de minute. Și, din păcate, niciunul dintre șoferi nu știa că vesta galbenă este un semnal de oprire de urgență. Că este nevoie de ajutor. Persoana care conduce are nevoie de ajutor. Are probleme. Este bine că această situație a fost înscenată, pentru că nu aș invidia dacă acest lucru s-ar fi întîmplat cu adevărat cuiva. Din nou, fiți atenți. Fiți atenți. Vesta. Vesta care atîrnă aici. Iată această vestă. Trebuie să opriți neapărat. Ați putea salva viața cuiva!”, a subliniat el

Versiunea completă a primei emisiuni a noului proiect Drum BOOM poate fi vizionată aici.

Source: noi.md

Keywords:

soferi , ajutor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1348 locuitori

Crişcăuţi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Crişcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Dondușeni și la 203 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1348 de oameni. Satul Crişcăuţi a fost menționat documentar în anul 1463.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.