19 december 2019, 12:20 Moldovan reality views 3477
Vasile Chirtoca: Creînd condiții pentru finanțare, ne vom putea dezvolta foarte repede
19 december 2019, 12:20 Moldovan reality views 3477

Vasile Chirtoca: Creînd condiții pentru finanțare, ne vom putea dezvolta foarte repede

Marți, 17 decembrie, la Palatul Republicii din Capitală a avut loc forumul de afaceri „Dialog Pro-Business”. Organizatorul acestuia a fost conducerea de vîrf a țării.

La întîlnirea dintre domeniul de afaceri și guvern a participat președintele Moldovei, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierul Ion Chicu și majoritatea membrilor Guvernului.

Șeful statului a anunțat inițiativele sale de susținere a mediului de afaceri.

După cum au menționat observatorii, acesta este primul guvern din ultimul deceniu, care, pe lîngă faptul că declară un curs spre modernizarea țării, la fel ca toate cele anterioare, el este pregătit și să renunțe la administrarea din exterior reprezentat de FMI și alte instituții internaționale. Și, fără a lua în considerare partenerii externi, a prezentat propriul plan de dezvoltare a țării, care, desigur, merită respect.

Reprezentanții comunității de afaceri speră că această întîlnire nu este doar o altă acțiune de PR, ci o dorință sinceră de a construi un dialog direct, deschis și de a efectua adevărate îmbunătățiri sistemice în mediul de afaceri, de a deschide posibilități pentru implementarea unor proiecte demult uitate.

Cele mai multe aplauze din partea participanților la forum a primit și discursul final al președintele companiei DAAC-Hermes, Vasile Chirtoca. Site-ul Noi.md publică această prezentare.

Continuarea articolului citiți pe Noi.md.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
114 locuitori

Vladimireuca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Vladimireuca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.