26 july 2019, 12:25 Moldovan reality views 2870
De unde cumpărăm harbuji fără nitrați și pesticide în Moldova
26 july 2019, 12:25 Moldovan reality views 2870

De unde cumpărăm harbuji fără nitrați și pesticide în Moldova

Am intrat în sezonul pepenilor verzi și galbeni, iar Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) ne informează cum să-i alegem pe cei inofensivi, fără nitrați și pesticide.

Mai întîi de toate, ANSA recomandă procurarea pepenilor, precum și a celorlalte fructe și legume, exclusiv din locuri autorizate sau înregistrate de către Agenție.

Consumatorul este în drept să solicite de la comerciant un document ce atestă inofensivitatea lor.

ANSA precizează că în sezonul curent au fost prelevate 32 de probe de pepeni verzi și gălbeni, pentru investigarea la conținutul de nitrați și reziduuri de pesticide.

Pe întreg parcursul anului 2019, urmează să fie prelevate 400 de probe pentru investigarea conținutului de reziduuri de pesticide și 272 de probe pentru investigarea conținutului de nitrați în fructe și legume proaspete, a precizat Agenția.

Source: sputnik.md

Keywords:

pepenele , Nitrați

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
745 locuitori

Vîprova este un sat din cadrul comunei Puțintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Vîprova a fost menționat documentar în anul 1547.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.