18 july 2011, 13:05 Moldovan reality views 5011
18 july 2011, 13:05 Moldovan reality views 5011

Consiliul Municipal Chişinău s-a constituit

Update 11.55

În cadrul şedinţei a fost anunţată constituirea fracţiunilor PCRM şi PLDM în CMC. Preşedintele fracţiunii comuniştilor a fost ales Boris Golovin, iar al liberal democraţilor – Ghenadie Dumanschi. Nehotărît a rămas Partidul Liberal, care a solicitat o pauză de 10 zile, pentru a constitui fracţiunea şi a alege preşedintele fracţiunii. Deja la prima şedinţă au apărut disensiuni între consilieri. Partidul Liberal susţine că acţiunile PCRM şi PLDM de constituire a fracţiunilor înainte de prima şedinţă a CMC este ilegală şi solicită o pauză de 10 zile. Solicitarea a fost respinsă, iar 26 de consilieri din cei prezenţi au votat decizia de constituire a fracţiunilor. Fracţiunile PCRM şi PLDM au fost constituite la 11 iulie şi, respectiv, la 15 iulie curent.


Update 11.33 După comunişti, legitimaţiile au fost ridicate şi de către consilierii Partidului Liberal, Partidului Liberal Democrat şi Partidului Democrat. Ulterior, a avut loc învestirea lui Dorin Chirtoacă în funcţia de primar general al capitalei. ”Vreau doar să mulţumesc tuturor, discurs voi rosti altă dată, cu altă ocazie. Este o administraţie stabilă pentru următorii 4 ani”, a declarat noul primar Dorin Chirtoacă. După partea festivă, consilierii au votat unanim pentru organizarea primei şedinţe de lucru a CMC. Prima şedinţă a CMC urmează să fie condusă de cel mai în vîrstă, însoţit de cel mai tînăr consilier şi secretarul Consiliului. Cel mai în vîrstă consilier este din partea PCRM, Vasile Carafizi. El a propus includerea pe ordinea de zi a 4 chestiuni: cu privire la validarea mandatelor şi constituirea CMC, validarea mandatului de primar general, constituirea fracţiunilor, precum şi incompatibilitatea mandatelor unor aleşi locali.


Update 11.14 Judecătoarea de la Judecătoria sectorului Centru, Adela Andronic, a dat citire hotărîrii cu privire la validarea mandatelor în Consiliul Municipal Chișinău, după care sînt înmînate legitimaţiile de consilieri. Primii primesc legitimaţiile consilierii din Partidul Comuniştilor din Moldova.


Update 11.09 A doua tentativă a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) de a se întruni în prima şedinţă festivă s-a dovedit a fi reuşită. 49 de consilieri din toate partidele care au acces în CMC s-au prezentat la şedinţă, care a început la ora 11.00. La şedinţă au mai venit preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, şi preşedintele Consiliului Electoral de Circumscripţie Chișinău, Iulian Balan. Urmează ceremonia festivă.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
5882 locuitori

Tvardiţa este un sat şi comună din raionul Taraclia. Tvardiţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 44 km de oraşul Taraclia şi la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5882 de oameni. Satul Tvardița a fost înființat în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.