14 june 2019, 14:45 Moldovan reality views 3813
Muravschi: CC și susținătorii deciziei sale sînt vicleni și minciunoși
14 june 2019, 14:45 Moldovan reality views 3813

Muravschi: CC și susținătorii deciziei sale sînt vicleni și minciunoși

Curtea Constituțională a Republicii Moldova și susținătorii deciziei sale privind echivalarea a trei luni cu 90 de zile, referindu-se la articolul 387 din Codul civil al Republicii Moldova (în vechea versiune a Codului civil - articolul 263), pur și simplu ne amăgesc, ca să nu zicem că ne înșeală.

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru, fost ministru al economiei, iar acum expert independent, Alexandru Muravschi, pe pagina sa de pe o rețea socială, transmite Noi.md.

El a menționat că articolul 387 din Codul civil prevede următoarele: "Dacă termenele de un an şi de o lună se calculează fără a se ţine cont de curgerea lui neîntreruptă, se consideră că luna are 30 de zile şi anul – 365 de zile".

"Citiți din nou și veți vedea că o lună se consideră a avea 30 de zile numai în cazul FĂRĂ A SE ŢINE CONT DE CURGEREA LUI NEÎNTRERUPTĂ!

Ce înseamnă acest lucru în practică? De exemplu, legea prevede că un străin se poate afla pe teritoriul Republicii Moldova cu o viză de un an nu mai mult de trei luni anual. El a intrat în februarie. A stat cîteva săptămîni și a plecat. După cîteva luni a venit din nou și a mai stat o lună și jumătate și iarăși a plecat, iar peste două săptămîni a venit din nou. Cît mai poate el sta în țară? Iată aici se aplică numărătoarea zilnică: și luna se consideră a avea 30 de zile. Și pot enumera multe astfel de exemple. Însă noi vem un alt caz. La noi există CURGEREA NEÎNTRERUPTĂ A LUNII. Prin urmare, aici se calculează după calendarul obișnuit: 9 martie - 9 iunie!", a subliniat Alexandru Muravschi.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
847 locuitori

Trifeşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Trifești este situat la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 847 de oameni. Satul Trifești este menționat documentar în anul 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.