06 november 2019, 10:45 Moldovan reality views 2948
Codul civil al Moldovei, actualizat după modelul german
06 november 2019, 10:45 Moldovan reality views 2948

Codul civil al Moldovei, actualizat după modelul german

Pe tot parcursul activității legislative din Moldova, Codul Civil (CC) a fost actul normativ care a trezit cele mai contradictorii discuții. El a intrat în vigoare acum 16 ani și de atunci a tot fost perfecționat reieșind din realitățile și practicile mondiale.

În acest an, CC a fost modernizat și expus într-o redacție nouă, asupra căreia s-a lucrat mai bine de patru ani. Experții apreciază ca fiind progresiste multe dintre modificările și completările făcute, ele contribuind la facilitarea muncii practice și la aplicarea unitară a legislației.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

cod

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2930 locuitori

Răscăieţi este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răscăieţi și Răscăieţii Noi. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2930 de oameni. Satul Răscăieţi a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.