23 august 2012, 11:31 Moldovan reality views 7225
23 august 2012, 11:31 Moldovan reality views 7225

România va finanța în continuare mass-media din Republica Moldova

Guvernul României va finanța în continuare mass-media din Republica Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de secretarul de stat al Departamentului pentru relații cu românii de pretutindeni de pe lîngă Ministerul Afacerilor Interne, Natalia Elena Intotero, relatează MOLDNEWS.

Sosită la Chișinău, oficiala a avut o întrevedere cu ambasadorul României, Marius Lazurcă, ambasadorul Moldovei la București, Iurie Reniță, dar și cu reprezentanții principalelor instituții mass-media de limbă română din Moldova.

În cadrul întrevederilor, Natalia Intotero a fost informată că "peisajul informaţional este dominat de mijloacele mediatice ruseşti", care participă la procesul de manipulare a populaţiei în interesele Moscovei.

Oficiala a menționat că niciunul dintre proiectele demarate în timpul mandatului fostului secretar, Eugen Tomac, nu a fost stopat, a promis să menţină interesul pentru românii basarabeni la aceleaşi cote ca şi predecesorul său, alocînd cu prioritate fonduri din bugetul departamentului pentru proiectele din Moldova.

Keywords:

Moldova , politica , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.