21 august 2012, 12:47 Moldovan reality views 6786
21 august 2012, 12:47 Moldovan reality views 6786

Ce așteptăm de la Merkel?


Foto: rferl.org 

Moldovenii speră că după vizita cancelarului german la Chișinău, ţara noastră va fi privită cu alţi ochi de Uniunea Europeană, relatează prime.md. Optimiştii cred că Angela Merkel va pune umărul şi la reintegrarea statului. Scepticii consideră că vom rămîne doar cu o vizită protocolară, iar cetăţenii nu vor avea niciun beneficiu. Pe de altă parte, analiştii nu exclud că după eveniment, Moldova va fi curtată de investitori serioşi.

Agitaţia autorităţilor de la Chișinău în ajunul vizitei cancelarului German i-a făcut mai optimişti pe unii cetăţeni, care consideră că ne aşteaptă o viaţă mai bună după ce "doamna de fier a Europei" va păşi pe pămîntul moldovenesc.

Vizita cancelarului are şi o importanţă economică, spun experţii, după ce s-a anunţat că Angela Merkel va fi însoţită de oameni de afaceri din Germania.

În Moldova activează peste 300 de companii cu capital german. După România şi Italia, Germania ocupă locul trei în topul exporturilor moldoveneşti pe piaţa europeană şi este a doua ţară din UE la capitolul importuri.

Keywords:

politica , Europa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1680 locuitori

Cotul Morii este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Cotul Morii. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1680 de locuitori. Satul Cotul Morii a fost menționat documentar în anul 1621.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.