17 july 2011, 11:50 Moldovan reality views 4633
17 july 2011, 11:50 Moldovan reality views 4633

PLDM va participa la şedinţele CMC

Liderul fracţiunii PLDM în consiliul municipal Chișinău (CMC) Ghenadie Dumanschi a declarat vineri jurnaliştilor: „Colegii din Alianţă ne-au rugat să nu participăm la prima şedinţă a consiliului. Noi le-am satisfăcut rugămintea. Sper că ei ne vor explica cauza ei”, comunică agenţia multimedia cu referire la Moldpres.

Potrivit spuselor lui Dumanschi, consilierii din PLDM vor asista la următoarea şedinţă a CMC, care este preconizată pentru luni.

Vineri s-a făcut prima încercare de a-l convoca, dar au venit doar consilierii-comunişti.

În aceste condiţii preşedintele Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan a constatat că „26 de consilieri din PCRM, deşi prezintă mai mult de jumătate din consiliul cu 51 de locuri, nu asigură cvorumul necesar de 2/3 locuri”.

„Pornind de la prevederile legislaţiei, dacă la 18 iulie şedinţa va fi de asemenea compromisă, la şedinţa a treia pentru formarea comisiilor consiliului municipal va fi suficientă majoritatea simplă de 50% plus un vot”, - a declarat Ciocan.

Conform rezultatelor alegerilor locale PCRM are 26 de mandate de consilieri, Partidul Liberal – 17 mandate, Partidul Liberal-Democrat – 7, Partidul Democrat – 1 mandat.

Sursa: www.newsmoldova.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
596 locuitori

Alexandru cel Bun este un sat din cadrul comunei Voloviţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 596 de oameni. Satul Alexandru cel Bun a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.