|
Centrul de Excelență în Construcții și-a deschis larg ușile pentru viitorii elevi (Foto, Video)
Timp de circa 80 de ani Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău pregătește specialiști calificați în diverse domenii: de la construcția drumurilor, arhitectură și pînă la designul interior.
În prezent, în cadrul instituției își fac studiile 1700 de elevi. Pe lîngă cunoștințele teoretice, tinerii dezvoltă abilități practice și deprind meserii aflate la mare căutare pe piața muncii din Moldova, dar și cea internațională. Despre nivelul înalt de pregătire al cadrelor a vorbit în cadrul Zilei Ușilor Deschise, desfășurate weekendul trecut, Valeriu Pelivan, directorul Centrului de Excelență în Construcții.
„Centrul prestează servicii educaționale de formare inițială, la învățămîntul profesional tehnic și, ceea ce este nou, prestează servicii la formarea continuă pentru maturi, care lucrează în domeniul – certificare, calificare. Organizăm Ziua Ușilor deschise deja de 17 ani, invităm absolvenții, părinții, elevii noștri și facem o dare de seamă a activității. Printre oaspeți avem și agenți economici, cu care avem o colaborare strînsă".
În cadrul Zilei Ușilor Deschise, absolvenții instituției au fost instruiți cum să găsească cele mai bune oferte de muncă, cum să completeze un CV și cum să se pregătească de interviul de angajare.
„Împreună cu Agenția de Ocupare a Forței de Muncă am prezentat o platformă online de angajare, i-am informat cum să găsească un loc de muncă mai bine plătit, unde pot să găsească acel loc vacant, etc.", a explicat Serghei Cociaș, șeful Secției formare continuă.
Unul din domeniile de în care e nevoie de muncitori calificați este Cadastru și evaluarea imobilului. Gheorghe Timoftică, șef de catedră, a explicat că pentru pregătirea viitorilor specialiștilor sînt folosite cele mai noi metode de predare și utilaje performante.
Centrul de Excelență în Construcții are drept obiectiv dezvoltarea competențelor necesare pe piața muncii pentru muncitorii din domeniul construcțiilor. În cadrul instituției pot fi însușite următoarele meserii: instalator instalații de încălzire și echipamente solare, tehnologia prelucrării lemnului, tehnologia materialelor și articolelor de construcții, sisteme de alimentare cu căldură și gaze, ventilație, evaluarea imobilului, design interior, donstrucția și exploatarea drumurilor, donstrucția și exploatarea clădirilor și edificiilor, cadastru și organizarea teritoriului, arhitectură.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1847
- Populația:
- 1393 locuitori
Seliştea Nouă este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1393 de oameni. Satul Seliștea Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.
Comments
(0)