|
Expoziție dedicată aniversării a 25-a a leului moldovenesc
O colecție de monede comemorative și jubiliare, precum și schițele primelor însemne monetare din Republica Moldova, însoțite de machetele din ghips, produse de monetării în procesul de batere, va fi prezentată de către Banca Națională a Moldovei (BNM), în comun cu Muzeul Național de Istorie și Clubul Internațional al Colecționarilor din Moldova. Expoziția are avea loc la Muzeul Național de Istorie, în perioada 29 noiembrie-6 decembrie.
Potrivit unui comunicat de presă al BNM, Muzeul Național de Istorie a selectat pentru expoziție două tezaure monetare medievale, găsite de arheologi în spațiul nostru geografic. Unul e alcătuit din taleri-lei din secolul al XVII-lea, altul – din monede otomane din secolul al XVIII-lea. Clubul Internațional al Colecționarilor din Moldova va prezenta monede din Roma și Grecia Antică, precum și monede medievale din secolele XV-XVII emise de Țara Moldovei.
Expoziția este organizată în contextul aniversării a 25-a de la apariția leului moldovenesc. Seria evenimentelor dedicate leului moldovenesc la un sfert de veac include și o ceremonie oficială organizată pe 29 noiembrie. La eveniment vor participa oficiali, ambasadori acreditați la Chișinău, reprezentanți ai băncilor licențiate din Republica Moldova, precum și experți independenți. În cadrul ceremoniei, vor fi anunțați câștigătorii concursului de eseuri cu tema: „Leul moldovenesc la 25 de ani", desfășurat în perioada 1 octombrie-15 noiembrie-
Moneda națională-leul moldovenesc – a fost pusă în circulație pe 29 noiembrie 1993.
Source:
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1653
- Populația:
- 2038 locuitori
Cornești este un sat și comună din raionul Ungheni. Cornești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1653.
Comments
(0)