28 november 2018, 09:40 Moldovan reality views 13046
Cum va afecta cetățenii R. Moldova legea marțială din Ucraina
28 november 2018, 09:40 Moldovan reality views 13046

Cum va afecta cetățenii R. Moldova legea marțială din Ucraina

În seara zilei de 26 noiembrie, Rada Supremă din Ucraina a susținut introducerea legii marțiale în mai multe regiuni ale Ucrainei.

Decretul privind instituirea legii marțiale intră în vigoare pe 28 noiembrie și va dura doar 30 de zile, pentru a nu afecta alegerile prezidențiale din martie 2019. Astfel, legea marțială va fi menținută pînă pe 27 decembrie.

Cum îi va afecta legea marțială pe cetățenii moldoveni care planifică să meargă în această perioadă în Ucraina?

Potrivit ofițerului de presă al Poliției de Frontieră, în prezent nu există careva restricții la frontiera cu Ucraina. Autoritățile de la Chișinău nu au primit încă vreo indicație din partea autorităților de la Kiev cu privire la anumite restricții privind trecerea frontierei.

„Pînă la ora actuală, toate punctele de trecere a frontierei de la frontiera cu Ucraina activează în regim normal. Nu am primit informații ce țin de restricții. La moment se circulă în regim normal", a comunicat Raisa Novițchi, ofițer de presă al Poliției de Frontieră.

Regiunile în care a fost introdusă legea marțială

Legea marțială nu va fi introdusă pe tot teritoriul Ucrainei, ci doar în 10 regiuni: Vinița, Odessa, Mîkolaiiv, Herson, Zaporizke, Luhansk, Donetsk, Harkiv, Sumî și Cernihiv.

Source: zdg.md

Keywords:

Ucraina , lege

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.