21 june 2012, 15:35 Moldovan reality views 2951
21 june 2012, 15:35 Moldovan reality views 2951

Condamnarea comunismul şi nazismul, discutată în Parlament

Deputaţii Partidului Comuniştilor au acuzat colegii din Alianţa pentru Integrare Europeană de eroizarea criminalilor de război. Asta după ce Parlamentul a respins un proiect de lege al PCRM cu privire la condamnarea nazismului.

Deputaţii AIE au insistat însă ca, de rînd cu nazismul, să fie condamnat şi comunismul.

„Să punem egalitate între aceste două catastrofe. Nazismul a făcut crime pe timp de război, iar comunismul a făcut crime chiar şi pe timp de pace. Nu doar în perioada lui Stalin, dar şi a lui Lenin oamenii au făcut puşcărie pentru ideile lor”, a declarat deputatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu.

Liberalii au fost susţinuţi şi de către deputaţii Partidului Liberal Democrat din Moldova. „Sînt de acord că este un proiect important, dar trebuie să condamnăm şi comunismul, care a adus nu mai puţine daune”, a specificat preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Propunerea comuniştilor a fost respinsă de majoritatea parlamentară, ceea ce a provocat critici dure din partea fracţiunii PCRM. „Prin acest vot aţi arătat poziţia dumneavoastră faţă de eroizarea criminalilor de război. Ruşine pentru că majoritatea dintre voi aţi avut şi bunei care au luptat în acel război”, a spus indignat deputatul PCRM, Alexandr Petcov.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1701 locuitori

Cobusca Nouă este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Cobusca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1701 oameni. Satul Cobusca Nouă a fost menționat documentar în anul 1783.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.