15 november 2018, 16:20 Moldovan reality views 11177
Bugetul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, aprobat de CEC
15 november 2018, 16:20 Moldovan reality views 11177

Bugetul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, aprobat de CEC

Alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, ne vor costa 110 milioane de lei.

Scrutinul local va costa cu 30 de milioane mai mult, adică 140 de milioane de lei. Bugetul pentru cele două scrutine a fost stabilit ieri de CEC. Sumele finale vor fi precizate după aprobarea bugetului de către Parlament.

Tot ieri, alegătorii de peste hotare, dar şi cei în regiunea transnistreană, au fost îndemnaţi să treacă procedura de înregistrarea prealabilă, care se va încheia cu 45 de zile înainte de ziua alegerilor.

"Înregistrarea prealabilă poate fi realizată pe suport electronic, cât şi pe suport de hârtie, pentru că numărul de înregistrare prealabilă este un criteriu sau un indiciu care va fi aplicat la adoptarea decizii privind deschiderea secţiilor de votare peste hotare. Ca să fie o estimare cât mai reală", a afirmat preşedintele CEC, Alina Russu.

Source: www.canal3.md

Keywords:

CEC , alegeri , buget

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.