06 august 2012, 10:05 Moldovan reality views 8453
06 august 2012, 10:05 Moldovan reality views 8453

Plecarea lui Mişin demonstrează disensiunile din interiorul PCRM

Plecarea grupului celor trei deputaţi din PCRM înseamnă anumite disensiuni care există în interiorul acestui partid. Faptul că au plecat în ajunul Congresului care urmează să aibă loc în această săptămînă denotă că PCRM este lipsit de a se mobiliza în cadrul discuţiilor în interiorul formaţiunii. De această părere este analistul politic, Nicolae Chirtoacă, citat de trm.md.

Nicolae Chirtoacă este de părere că nu vor mai exista și alte plecări în viitorul apropiat din PCRM. “Nu cred că vom fi martorii altor plecări pentru că decizia luată de Vadim Mișin are semnificația de a atrage atenția asupra faptului că linia dură pe care o promovează actuala conducere și Vladimir Voronin, nu poate merge la nesfîrșit. PCRM nu dorește să se întoarcă în Parlament și de fapt merge pe o realizare a unei strategii destul de agresive în raport cu actuala alianță, strategie, axată pe preluarea puterii în anumite circumstanțe. Mișin a vrut să accentueze că sunt anumite neînțelegeri în interiorul partidului”, a spus Nicolae Chirtoacă.

Totodată, analistul politic este de părere că PCRM nu își va schimba poziția în raport cu boicotul ședințelor Parlamentului. “ PCRM își va continua politica pe care o promovează din momentul plecării din Legislativ, iar acest grup, care a plecat din PCRM,  probabil, va fi nevoit să se coalizeze cu o altă grupare pe care noi o cunoaștem foarte bine”, a adăugat Nicolae Chirtoacă.

Vadim Mișin,  Tatiana Botnariuc şi Oleg Babenco au anunțat astăzi, 7 iunie, că părăsesc rîndurile PCRM și vor activa în continuare ca deputați neafiliați. Aceștia au spus că au părăsit rîndurile PCRM pentru că nu erau de acord cu boicotarea ședințelor Parlamentului de către PCRM. Vadim Mișin a precizat că va oferi mai multe detalii după Congresul PCRM, care va avea loc duminică, 10 iunie.


Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1454 locuitori

Alexanderfeld este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexanderfeld este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de locuitori. Satul Alexanderfeld a fost întemeiat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.