06 june 2012, 14:10 Moldovan reality views 4016
06 june 2012, 14:10 Moldovan reality views 4016

Diaconul Maxim Guzun a vorbit despre planul lui Filat de dezbinare a Bisericii


Foto: moldpres.md 

Preoții din cadrul Eparhiei de Bălți și Fălești solicită Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir convocarea de urgență a Sfîntului Sinod și a Adunării Generale a Bisericii Ortodoxe pentru a decide poziţia privind Legea egalităţii de şanse.

Preoții spun că, în cazul în care Sinodul va decide că acțiunile și protestele stradale nu mai trebuie să continue, Eparhia se va resemna și se va supune.

Potrivit diaconului Maxim Guzun, deciziile Eparhiei de Centru, care a interzis organizarea protestelor de către Eparhia de Bălți și Fălești, „scot la suprafață o nouă aplicare a planului prim-ministrului Vlad Filat de a dezbina Biserica Ortodoxă”.

“Agenții duhovnici ai lui Filat au avut sarcina să influențeze atmosfera Adunării, să preseze insistent Mitropolitul ca dînsul să se retragă din lupta cu imoralitatea homosexuală”, a spus preotul în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, următorul plan al premierului constă în ponegrirea episcopului Marchel ca să se ajungă pînă la eliminarea sa de la conducerea Eparhiei.

Menționăm că, recent, Mitropolia a anunţat că Înalt Prea Sfinţitului Vladimir ar putea să se adreseze Sinodului Patriarhal pentru a lua măsuri de sancţionare a episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel, dacă cel din urmă nu se va supune deciziei Eparhiei de Centru de a nu organiza proteste împotriva Legii privind egalitatea în şanse.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2750 locuitori

Năvîrneţ este un sat şi comună din raionul Făleşti. Năvîrneţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2750 de oameni. Satul Năvîrneţ a fost menționat documentar în anul 1616.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.