24 august 2018, 10:00 Moldovan reality views 14065
Pe ce loc se află moldovenii după cota cheltuielilor pentru anul şcolar (Infografica)
24 august 2018, 10:00 Moldovan reality views 14065

Pe ce loc se află moldovenii după cota cheltuielilor pentru anul şcolar (Infografica)

Cheltuielile prilejuite de începutul de an școlar reprezintă 36,6% dintr-un salariu lunar obișnuit din Republica Moldova, care era de 5.906 lei în primul trimestru al acestui an.

Cota acestor cheltuieli din salariul mediu lunar în Moldova este de zece ori mai mare ca în Franţa sau Arabia Saudită, arată un studiu realizat de compania Picodi.

Potrivit studiului realizat în 37 de țări din lume, unde anul școlar începe în lunile august-septembrie, după cheltuielile evaluate la 89 de euro pentru școală, moldovenii se află pe locul doi în lume şi sînt întrecuţi doar de nigerieni care alocă mai mult de jumătate din salariul mediu lunar cu ocazia începutului de an școlar.

Pe locul trei se află vietnamezii, care cheltuie în jur de 33% din salariul mediu lunar cu ocazia începutului de an școlar.

Source: mold-street.com

Keywords:

bani , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1239 locuitori

Goleni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul se află la o distanţa de  10 km de oraşul Edineţ şi la  210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1239 de oameni. Prima atestare documentară a satului Goleni datează din anul 1575, cînd Petru vioevod vindea lui Ion Golăi mare logofăt un loc de sat pe rîul Ciuhur.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.