20 may 2012, 11:45 Moldovan reality views 3575
20 may 2012, 11:45 Moldovan reality views 3575

Primăria Chişinău – cea mai coruptă autoritate publică

Primăria municipiului Chișinău, condusă de vice-preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, este structura cea mai coruptă a administraţiei publice locale în Republica Moldova. La această concluzie a ajuns Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, care a prezentat vineri un raport corespunzător.

"450 de mii de euro – administrarția Primăriei municipiului Chișinău, 170 de mii de euro - din nou, Primăria Chișinău", - a indicat liderul în topul corupției, șeful CCCEC Viorel Chetraru, specificînd că în cea mai mare parte este vorba despre "privatizare, terenuri, autorizații de construcții". În acelaşi timp, potrivit raportului CCCEC, numărul actelor de corupție la începutul acestui an practic s-a dublat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi este cu 71% mai mare decît în ​​2009, scrie agenţia "Omega".

Potrivit raportului, pe locul doi în ceea ce privește nivelul  corupţiei este Ministerul de Interne, condus de ministrul Alexei Roibu numit în funcție de Partiduli Liberal Democrat. Pe locul al treilea se află Ministerul Sănătăţii, de asemenea condus de un ministru din partidul prim-ministrului Vlad Filat.

Anterior, şeful delegaţiei UE în Moldova, Dirk Schuebel a menţionat că autorităţile moldoveneşti nu iau măsuri adecvate pentru combaterea corupţiei. Prezentînd la 16 mai raportul privind progresele înregistrate de Moldova în cadrul Politicii Europene de Vecinătate, Schuebel a menționat "progresele nesemnificative în combaterea corupţiei."

UE a indicat în repetate rînduri autorităţilor moldovene la necesitatea de a combate corupţia. În acelaşi timp, potrivit Barometrului de Opinie Publică prezentat la 15 mai, corupţia este pe locul al cincilea în clasamentul problemelor care îngrijorează populaţia.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
625 locuitori

Tătărăuca Veche este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia Nouă, Tătărăuca Veche, Tătărăuca Nouă și Tolocăneşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 625 de oameni. Satul Tătărăuca Veche a fost menționat documentar în anul 1646.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.