08 august 2018, 12:15 Moldovan reality views 5843
Temele pentru acasă nu vor fi excluse
08 august 2018, 12:15 Moldovan reality views 5843

Temele pentru acasă nu vor fi excluse

Ministerul Educației, Cercetării și Culturii a afișat pe siteul instituției un Proiect de Instrucțiune metodică referitoare la volumul recomandat al temelor pentru acasă în învățămîntul primar, gimnazial și liceal.

Potrivit acestui document, cadrului didactic îi revine responsabilitatea de a estima, în mod judicios, timpul temelor pentru acasă prin raportare la sarcina de învățare, luîndu-se în considerare curba efortului zilnic și săptămînal, precum și alți factori individuali.

În ciclul primar, timpul alocat temelor nu va depăși 45-60 minute zilnic pentru toți elevii. Pentru elevii claselor I-IV, volumul săptămînal al temelor pentru acasă nu va depăși 5 ore.

În ciclul gimnazial, în clasa a V-a, în primele două săptămîni de studiu nu se dau teme pentru acasă. Timpul estimat, zilnic, pentru realizarea temei nu va depăși:

pentru clasele V-VI – 1,5 ore

pentru clasele VII-IX – 2 ore

Volumul săptămînal al temelor pentru acasă nu va depăși

7,5 ore pentru clasele V-VI

10 ore de lucru pentru clasele VII – IX

În ciclul liceal, timpul estimat, zilnic, realizării temei pentru acasă nu va depăși 2,5 ore. Volumul săptămînal nu va depăși 12,5 ore.

Source: stirilocale.md

Keywords:

scoala , elevi , învăţămînt

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
155 locuitori

Lipovăţ este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Lipovăț a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.