08 february 2018, 15:20 Moldovan reality views 13167
Populația este avertizată în legătură cu recoltarea timpurie a nucilor
08 february 2018, 15:20 Moldovan reality views 13167

Populația este avertizată în legătură cu recoltarea timpurie a nucilor

Recoltarea timpurie a nucilor scade recolta pentru următorii ani, afectează calitatea nucilor și provoacă deteriorarea pomilor, atenționează specialiștii Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Într-un comunicat de presă, citat de IPN, persoanele sunt avertizate că riscă răspundere penală pentru deteriorarea copacilor de nuc.

Legea culturilor nucifere interzice recoltarea nucilor la stadii timpurii, fapt care duce la scăderea calității nucilor și produselor derivate. În condițiile climatice din Republicii Moldova, maturitatea de consum a fructelor de nuc este luna septembrie, respectiv este și perioada optimă de recoltare.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.