15 may 2012, 15:52 Moldovan reality views 2973
15 may 2012, 15:52 Moldovan reality views 2973

Peste un sfert din moldoveni se declară indecişi în privinţa vectorului extern al R.Moldova

Peste un sfert din moldoveni se declară indecişi în privinţa vectorului politicii externe a R.Moldova. Potrivit datelor Barometrului de Opinie Publică (BOP), prezentat astăzi de către Institutul de Politici Publice, 28% din respondenţi optează atît pentru aderarea la UE cît şi la Uniunea Vamală Rusia- Belarus- Kazahstan, informează MOLDPRES.

Potrivit BOP, în cazul unei eventuale organizări a unui referendum privind aderarea la Uniunea Europeană, fiecarea al doilea moldovean spune că ar vota "pro". În timp ce 30 la sută din cetăţeni spun că ar opta împotrivă.

Arcadie Barbăroşie, directorul Institutului de Politici Publice a menţionat că sociologii au constatat că ponderea persoanelor care sînt împotriva aderării la UE înregistrează o tendinţă de creştere în ultimii doi ani, de la 18% la 30 la sută.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10 aprilie - 10 mai, pe un eşantion de 1055 persoane în 81 localităţi cu o eroare maximă de 3%. Cedrcetarea sociologică a fost efectuată cu suportul fundaţiei Soros Moldova, notează MOLDPRES.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
728 locuitori

Găureni este un sat din cadrul comunei Bălăneşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Nisporeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Găureni a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.