05 november 2012, 11:45 Moldovan reality views 3299
05 november 2012, 11:45 Moldovan reality views 3299

Ce părere au locuitorii capitalei despre "ziua de doliu", anunţată pentru 16 mai de Primăria Chişinăului

Un reporter NOI.md a ţinut să afle opiniile chişinăuienilor vizavi de "ziua de doliu" şi marşul unioniştilor.

Mulţi cetăţeni nu susţin ideea autorităţilor municipale de a declara 16 mai drept zi de doliu naţional, în timp ce alţii salută această decizie.

Reamintim că autorităţile locale au declarat data de 16 mai zi de doliu. Toate drapelele din Chișinău vor fi coborîte în bernă. Astfel, în opinia unora, în această zi, acum 200 de ani, Imperiul Otoman a cedat "Basarabia" Imperiului Rus. Scopul Primăriei municipiului Chișinău constă în informarea cetăţenilor despre consecinţele nefaste pe care le-a avut pactul ruso-turc asupra ”Basarabiei”.

Iar pe 13 mai, cu acest prilej, la Chișinău se va desfăşura marşul unioniştilor. Acţiunea va avea loc cu sprijinul mişcării "Acţiunea 2012" şi alte organizaţii unioniste.

 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
117 locuitori

Camencuţa este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de Glodeni şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 117 oameni. Satul Camencuța a fost menționat documentar în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.