13 july 2018, 17:07 Moldovan reality views 9779
Sancțiunile pentru şoferii prinși beţi la volan vor fi înăsprite
13 july 2018, 17:07 Moldovan reality views 9779

Sancțiunile pentru şoferii prinși beţi la volan vor fi înăsprite

Sancțiunile pentru conducerea vehiculelor în stare de ebrietate vor fi înăsprite. Un proiect de lege în acest a fost adoptat în primă lectură de Parlament.

Potrivit proiectului, în Codul contravențional al Republicii Moldova va fi introdus un articol nou ce prevede retragerea permisului de conducere şoferilor prinşi beţi la volan pînă la decizia instanţei judecătorești. La fel, Codul penal va fi completat cu un nou articol – ce va reglementa procedura de privare sau anulare a dreptului de a conduce mijloace de transport.

Proiectul prevede și includerea în legislaţie a procedurii de retragere a permisului. Alte modificări prevăd majorarea amenzilor pentru conducătorii auto prinşi în stare de ebrietate. De asemenea, se propune ca şoferii depistaţi beţi la volan şi care au fost privaţi de acest drept prin hotărîrea instanţei de judecată, să fie obligaţi să frecventeze programul probaţional antialcoolic şi antidrog stabilit de către consilierul de probaţiune.

Source: moldpres.md

Keywords:

sancţiuni , soferi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1066 locuitori

Hănășenii Noi este un sat și comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hănășenii Noi și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1066 de oameni. Satul Hănășenii Noi a fost menționat documentar în anul 1793.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.