05 august 2012, 14:15 Moldovan reality views 3254
05 august 2012, 14:15 Moldovan reality views 3254

Ghimpu insistă pentru o funcţie în prezidiumul Parlamentului sau pleacă în opoziţie

Partidul Liberal nu are pîrghii legale de a guverna ţara, deoarece pentru aceasta este nevoie de a deţine funcţii. Despre aceasta a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune Moldova 1.

Ghimpu a afirmat că colegii din Alianţa pentru Integrare Europeană nu au dorit ca el să obţină funcţia de spicher al Parlamentului, potrivit Acordului semnat de cei trei lideri.

”Am semnat un Acord prin care ne-am asumat actul guvernării, ceea ce înseamnă funcţii. Iar în Acord, este scris ce funcţii îi revine fiecărui partid", a precizat Ghimpu. El a mai menţionat că, în cazul în care formaţiunea sa nu primeşte nicio funcţie în actul de guvernare, atunci Partidul Liberal ar trebui să se mute în tabăra opoziţiei.

Întrebat dacă acceptă propunerea Partidului Democrat de a ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, Ghimpu a declarat că aceasta nu ţine de competenţa democraţilor.

”Dar ce sîntem la piaţă, cîntărim un măr, mai luăm un măr”, a opinat Ghimpu.

Totodată, el a lăsat să se înţeleagă că nu ar fi fost împotrivă dacă PL-ului i-ar reveni funcţia de procuror general.

Anterior, preşedintele Parlamentului şi liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că este gata să creeze pentru PL o nouă funcţie de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, dar nu va ceda funcţia de procuror general.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
7043 locuitori

Cazaclia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cazaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de municipiul Comrat și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7043 locuitori. Satul Cazaclia a fost menționat documentar în anul 1764.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.