27 april 2012, 16:14 Moldovan reality views 3637
27 april 2012, 16:14 Moldovan reality views 3637

La 1 mai la Chişinău va avea loc un miting de solidaritate şi Festivalul de muzică „Pace! Muncă! Mai!”

La întîi mai, în Ziua Solidarităţii Internaţionale a Oamenilor Muncii, în centrul Chişinăului, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va avea loc un miting de solidaritate şi Festivalul Internaţional de Muzică „Pace! Muncă! Mai!”, comunică AŞ Novosti-Moldova.

După cum au menţionat în cadrul comitetului organizatoric al acţiunii, la miting va fi adoptată o Rezoluţie specială şi lista revendicărilor adresate Guvernului în vederea îmbunătăţirii situaţiei social-economice a oamenilor muncii.

În aceeaşi zi, în Piaţă se va desfăşura şi Festivalul Internaţional de Muzică „Pace! Muncă! Mai!”, consacrat sărbătorii de 1 mai. Şi-au anunţat participarea la Festival cunoscuţi interpreţi şi colective de dansatori, cum sînt ansamblul „Joc”, formaţia „Catharsis”, Doiniţa Gherman, Iurie Sadovnic, Laurenţiu Popescu şi alţii.

Manifestările sînt organizate de Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova cu suportul partenerilor sociali – Guvernul Republicii Moldova şi Confederaţia Naţională a Patronatelor.

Începutul manifestărilor, la care vor participa peste 15 mii de oameni din toate regiunile ţării, - 10.00.

Sloganul acţiunii: Împreună suntem o forţă!

Decizia privind desfăşurarea mitingului prilejuit de Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii a fost adoptată la 29 martie la şedinţa specială a Comitetului Confederal al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

1 mai este un eveniment internaţional, cînd milioane de oameni din întreaga lume se pronunţă pentru respectarea drepturilor angajaţilor şi o viaţă decentă.

 

Sursa:  newsmoldova.md

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1435
Populația:
1829 locuitori

Cuhneşti este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bisericani, Cot, Serghieni, Tomeştii Vechi și Cuhneşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Glodeni și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1829 de oameni. Satul Cuhnești a fost menționat documentar în anul 1435.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.