27 april 2012, 09:54 Moldovan reality views 3327
27 april 2012, 09:54 Moldovan reality views 3327

Marchel: preotul de la Bălţi a fost atacat ca Biserica să nu mai critice legea anti-discriminare

Conducerea Eparhiei de Bălţi şi Floreşti susţine că este intimidată, prin diferite metode, de cei care promovează legea anti-discriminare, ca să nu mai vorbească enoriaşilor despre pericolul adoptării acestei legi. Potrivit episcopului de Bălţi şi Floreşti Marchel, atacul cu gloanţe asupra maşinii preotului de la Bălţi, care a avut loc recent, este un avertisment în adresa Bisericii.

Deşi ieri, conform declaraţiilor suspectului, acesta a tras în păsările care îl împiedicau să doarmă, preoţii neagă acest lucru. “Aţi văzut vreodată vrăbii stînd pe maşini? În plus, este straniu că nici o maşină din jur nu a fost afectată. Mie îmi pare suspecte aceste lucru", a declarat pentru NOI.md episcopul Marchel.

Potrivit lui, slujitorii bisericilor primesc sunete suspecte, iar telefoanele lor sînt ascultate. La acest şir de intimidări se adaugă şi percheziţiile, care au avut loc pe 1 aprilie la două biserici din Bălţi. „Aceste acţiuni au ca scop să ne oprească din lupta cu cea mai ameninţătoare problemă de moment”, a spus Marchel.

Menţionăm că, la începutul lunii aprilie, poliţia din Bălţi a efectuat percheziţii la catedrala episcopală "Sf. Împ. Constantin şi Elena" şi la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Bălţi. Oamenii legii au căutat broşuri cu conţinut anti-gay.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
3116 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiovca și Ocnița. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ocnița și la 239 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3116 de oameni. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.