21 april 2012, 10:05 Moldovan reality views 3333
21 april 2012, 10:05 Moldovan reality views 3333

Eugen Carpov are rezerve față de declarațiile premierului privind deschiderea unui consulat la Tiraspol

Chişinăul nu poate acredita misiuni consulare la Tiraspol, atît timp cît convenţiile internaţionale obligă autorităţile să le asigure acestora securitate şi iminutate diplomatică pentru a funcţiona, transmite MOLDPRES.

O declaraţie în acest sens a făcut, la un briefing, vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Aceasta vine după ce presa a vehiculat, în ultimele zile, posibilitatea admiterii, de către autorităţile de la Chișinău, a ideii deschiderii unui consulat al Federaţiei Ruse în regiunea transnistreană.

Amintim că recent, premierul Vlad Filat nu excludea posibilitatea deschiderii consulatului Federației Ruse la Tiraspol, afirmînd că „regiunea transnistreană este parte componentă a Republicii Moldova şi aşa cum avem consulate la Bălţi, la Cahul, la Ungheni, este firesc să avem consulat şi la Tiraspol”.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.