20 april 2012, 09:55 Moldovan reality views 3419
20 april 2012, 09:55 Moldovan reality views 3419

Primăria capitalei vrea să scape de protestatarii stabiliţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Primăria Chişinăului intenţionează să scoată, prin judecată, corturile protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) urmează să se pronunțe pe marginea acestui caz pe 24 aprilie.

Anterior, Curtea de Apel a dat cîştig de cauză autorităţilor municipale şi a dispus evacuarea corturilor din faţa Guvernului, instalate de Tudor Pînzari, John Onoje, Boris Eremenco şi Leonid Eşanu, care, din diverse motive, solicită apartamente de la stat în Chișinău. Decizia însă a fost contestată în CSJ.

Şedinţa de azi a CSJ a fost amînată pe motiv că unul din protestatari este internat în spital. Juristul de la Primărie, Lilian Lesnic, a menţionat că este deja a cincea oară cînd ședința CSJ se amînă din acest motiv.

La rîndul său, John Onoje, protestatarul moldovean de origine africană, s-a declarat dispus să-şi caute dreptate la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, dacă decizia CSJ va fi în defavoarea sa.

Amintim că Onoje, recent, şi-a instalat un cort în faţa Guvernului, cerînd să i se acorde un apartament pe motiv că este discriminat şi nu are unde locui după ce s-a implicat în activităţi politice. El este membru al Partidului Naţional Liberal şi, de cîteva ori, a încercat să candideze pentru funcţia de preşedinte al ţării, dar nu a promit susţinerea deputaţilor pentru a se înscrie în cursă.

 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
904 locuitori

Mănoileşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mănoileşti, Novaia Nicolaevca, Vulpești și Rezina. Satul Mănoilești este situat la o distanță de 9 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Mănoilești a fost atestat documentar în anul 1644.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.