25 april 2018, 10:50 Moldovan reality views 8991
80% din locurile vacante sînt pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și necalificate (Doc)
25 april 2018, 10:50 Moldovan reality views 8991

80% din locurile vacante sînt pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și necalificate (Doc)

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 23 aprilie 2018 erau în evidenţă 11.476 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați.

În aspect teritorial, numărul locurilor de muncă vacante, disponibile în fiecare agenție, constituie:

Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 8983 locuri de muncă, ce constituie 78%din numărul total de locuri de muncă vacante. PRintre acestea se numără: lucători în industria textilă și confecții - 2993 locuri, lucrători calificați în întreprinderi industriale - 778 locuri, operatori, mașiniști, aparatiști - 653 locuri, lucrători pentru hoteluri, retsaurante, transport și telecomunicații, lucrători în domeniul vânzărilor, etc.

Circa 2500 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate. Cele mai multe locuri de muncă sunt în domeniul învățământului - 556 și sănătății- 500. De altfel sunt la căutare și managerii/marketerii, ingineri, tehnicieni, etc.

De altfel, aproape 2000 de locuri de muncă sunt pentru persoanele care nu au nicio calificare.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Source: bani.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1193 locuitori

Buşăuca este un sat şi comună din raionul Rezina, aşezat în regiune de şes şi coline. Satul este situat la o distanță de 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1193 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bușăuca datează din anul 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.