22 march 2018, 16:30 Moldovan reality views 12089
Polițiștii nu vor mai putea ridica plăcuțele de înmatriculare
22 march 2018, 16:30 Moldovan reality views 12089

Polițiștii nu vor mai putea ridica plăcuțele de înmatriculare

Inspectorii de patrulare nu vor mai putea ridica plăcuțele de înmatriculare de la vehiculele parcate neregulamentar.

Parlamentul a votat azi, în prima lectură, modificări la Codul Contravențional.

Potrivit autorului proiectului, practica ridicării plăcuțelor este una ineficientă și nu oferă soluții pentru combaterea fenomenului de parcare neregulamentară, ci, din contra, creează dificultăți atît pentru conducătorii auto, cît și pentru polițiști.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare dispune de tehnica necesară pentru sancționarea conducătorilor auto care parchează neregulamentar, fără a mai fi necesară scoaterea plăcuțelor de înmatriculare.

Potrivit art. 238 din Codul Contravențional, pentru staționarea sau parcarea în locuri interzise, conducătorul auto este sancționat cu amendă de pînă la 500 de lei, cu aplicarea a două puncte de penalizare.

Proiectul urmează a fi votat de Parlament și în lectura a doua.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.