04 november 2012, 09:50 Moldovan reality views 2804
04 november 2012, 09:50 Moldovan reality views 2804

40 de grădiniţe din Moldova vor fi redeschise după renovare

În 40 de localităţi rurale din Moldova, care nu au instituţii preşcolare, vor fi deschise, în următoarele 20 de luni, grădiniţe pentru copii renovate. Renovarea acestora va fi efectuată din sursele grantului nerambursabil în valoare de 4,4 milioane de dolari, oferit de Organizaţia Internaţională „Parteneriat Global pentru Educaţie”. Pe lîngă îmbunătăţirea infrastructurii instituţiilor, acestea vor fi dotate cu cărţi, mobilier, materiale didactice, jucării.

O altă componentă a proiectului vizează îmbunătăţirea accesului la educaţie timpurie de calitate a copiilor cu nevoi speciale (aflaţi în situaţii de risc sporit). În acest scop, vor fi deschise trei centre comunitare, care vor fi dotate cu echipament de reabilitare, mobilier, jucării, dar şi vehicule pentru transportarea copiilor la aceste centre.

Localităţile vor fi selectate în aşa mod ca să cuprindă un număr cît mai mare de copii, dar şi în funcţie de raportul cost-eficienţă a banilor investiţi.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1717
Populația:
711 locuitori

Iarova este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balinţi, Balinții Noi și Iarova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Soroca și la 193 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 711 oameni. Satul Iarova a fost menționat documentar în anul 1717.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.