15 january 2018, 11:45 Moldovan reality views 11340
Ce salariu primesc bărbații și femeile din R. Moldova, care activează în același domeniu
15 january 2018, 11:45 Moldovan reality views 11340

Ce salariu primesc bărbații și femeile din R. Moldova, care activează în același domeniu

În Republica Moldova, salariul bărbaților este mai mare comparativ cu salariul femeilor.

Portrivit datelor statistice, femeile sînt mai puțin plătite în toate domeniile de activitate, iar ponderea acestora este mai mică în toată domeniile, cu excepția învățămîntului, sănătății, activității științifice și finanțelor.

Potrivit Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) şi Platformei pentru Egalitate de Gen,femeile trebuie să muncească cu peste o lună şi jumătate mai mult decît bărbaţii, pentru a ajunge la salariul anual al acestora. Diferenţele salariale se explică prin factorii ce ţin de discriminare indirectă pe piaţa forţei de muncă şi discriminare la locul de lucru. Studiul arată că femeile acceptă să fie angajate în sectoare mai prost plătite, pe poziţii mai inferioare decît bărbaţii.

Totodată, femeile întrerup mai frecvent şi pe perioade mai îndelungate viaţa profesională. Concomitent, diferenţa salarială poate fi cauzată şi de discriminare directă de către angajator remunerîndu-le mai puţin şi reducîndu-le oportunităţile de promovare în funcţie.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
142 locuitori

Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.