09 february 2017, 13:00 Moldovan reality views 34848
Președintele Igor Dodon îndeamnă cetățenii să iasă la proteste
09 february 2017, 13:00 Moldovan reality views 34848

Președintele Igor Dodon îndeamnă cetățenii să iasă la proteste

Pe 24 septembrie, în ziua în care ar fi trebuit să aibă loc referendumul consultativ inițiat de președintele Igor Dodon, vor avea loc proteste. Declarația a fost făcută de șeful statului în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros" de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Igor Dodon a menționat că oamenii vor ieși în stradă în susținerea celor patru subiecte care ar fi trebuit înaintate la referendumul consultativ. Totodată, președintele susține că actualmente nu mai are rost să se meargă cu proteste în jurul Guvernului. „Oamenii vor veni la Chișinău la îndemnul președintelui și aceasta va fi convocarea Marii Adunări Naționale, care trebuie să adopte decizii concrete. Apoi aceste decizii vor fi transformate în decrete prezidențiale. Dar nu pe 24 septembrie", spune președintele.

Potrivit șefului statului, convocarea Marii Adunări Naționale ar putea avea loc în situația în care Partidul Democrat se pregătește serios de destabilizarea situației în țară sau dacă vor fi lansate diferite inițiative de demitere a președintelui.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Igor Dodon , protest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1140 locuitori

Larga Nouă este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Larga Nouă și Larga Veche. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1140 de oameni. Satul Larga Nouă a fost menționat documentar în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.