09 january 2017, 15:00 Moldovan reality views 43108
Cine mănîncă gratuit la școală
09 january 2017, 15:00 Moldovan reality views 43108

Cine mănîncă gratuit la școală

Copiii grupelor pregătitoare, elevii din instituțiile de învățămînt de tip internat, cei ai claselor primare, ai claselor a V-IX-a care provin din familii social vulnerabile, cei care au fost bolnavi de tuberculoză (TBC) și care au contactat focarele cu TBC, dar și elevii grupelor cu program prelungit, până la sfîrșitul anului vor fi alimentați gratuit la școală. Un ordin în acest sens a fost semnat de către Alexandru Fleaş, șeful Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău.

Pentru grupa pregătitoare costul unei mese va fi de 21 de lei. Toți elevii claselor I-IV-a și cei din familii vulnerabile din clasele a V-IX-a vor fi asigurați cu dejun cald, care va costa 10,50 lei. Pentru elevii grupelor cu program prelungit, costul alimentației va fi de 19,30 lei. La fel şi pentru elevii care au fost bolnavi de TBC și cei care au contactat focarele cu TBC.

În școlile de tip internat pentru elevii domiciliați masa va costa 47,50 lei, iar pentru cei nedomiciliați – 41 lei. În licee și clase sportive, pentru clasele primare, o masă la cantină va fi de 29,80 lei. Pentru clasele a V-VIII-a – 32,80 lei, iar pentru clasele a IX-XII-a – 35,80 lei. Pentru cei din clasele a V-VIII-a, din licee și clase sportive, care stau în cămine – 43,50 lei, iar din clasele a IX-XII-a – 57,90 lei.

Source: ipn.md

Keywords:

scoala , alimentatie , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
271 locuitori

Rediul de Jos este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 271 de oameni. Satul Rediul de Jos a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.