15 march 2012, 11:08 Moldovan reality views 3234
15 march 2012, 11:08 Moldovan reality views 3234

Patriarhia Moscovei avertizează guvernarea din Moldova cu privire la adoptarea legii antidiscriminare

Patriarhia Moscovei avertizează guvernarea din Republica Moldova cu privire la adoptarea legii antidiscriminare, aprobarea căreia este impusă de Uniunea Europeană, relatează Moldnews.

"Există lucruri care nu pot fi neglijate nici chiar pentru îmbunătățirea bunăstării materiale a poporului. Dacă adoptarea sau neadoptarea legii antidiscriminare influențează sănătatea morală a societății, opțiunea ar trebui să fi una evidentă. Grija față de cetățeni și apărarea intereselor țării ar trebui să fie pe primul loc pentru liderii Moldovei", a declarat pentru agenția "Interfax-Religie" șeful serviciului relațiilor regionale al Departamentului Sinodal pentru Relaţii dintre Biserică și Societate, Maxim Parșin.

Potrivit lui, în cazul în care legea "care recunoaște homosexualitatea ca normă a vieții", va fi aprobată, aceasta ar putea provoca "un grav conflict și confruntări în societate, iar în viitor ar putea conduce la o degenerare spirituală și demografică a poporului".

"Biserica rusă consideră că edificarea statului moldovenesc modern nu ar trebui să conducă la renunțarea la rădăcinile spirituale tradiționale a acestuia. Viitorul țării trebuie să fie construit pe temelia acelor tradiții de secolele ale poporului moldovean", a subliniat el.

Maxim Parșin a specificat că lupta împotriva discriminării poate și ar trebui să fie derulată într-un cadru național sau religios, în funcție de particularitățile care diferă de la o țară la alta, "dar nicidecum prin punerea în fața unei alegeri morale", adăugînd că dreptul internațional admite restrîngerea drepturilor omului în interesele apărării drepturilor altor persoane și a moralităţii, "dar, este clar, acest lucru puțin le pasă persoanelor care susțin implementarea în Moldova a proiectului de lege specificat".

Anterior, mai multe administrații locale, dar și ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove s-au pronunțat împotriva adoptării legii antidiscriminare.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
100 locuitori

Marianca de Sus este un sat din cadrul comunei Zaim, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Marianca de Sus a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.