03 december 2012, 15:35 Moldovan reality views 3466
03 december 2012, 15:35 Moldovan reality views 3466

Dodon îl va vota pe Nicolae Timofti preşedinte, dar pune condiţii

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a declarat că va susţine candidatura lui Nicolae Timofti la funcţia de şef al statului, în cazul în care acesta va trece de trei filtre.

Astfel, candidatul trebuie să fie apartinic, să aibă susţinerea a 58 de deputaţi şi să treacă testul de statalitate.

”În următoarele zile, vom avea o discuţie sinceră la sediul socialiştilor cu potenţialul candidat, iar joi vom convoca şedinţa Consiliului republican în cadrul căruia vom lua o decizie cu privire la susţinerea sau nesusţinerea candidaturii lui Nicolae Timofti”, a spus Dodon.

Amintim că, astăzi, liderii Alianţei pentru Integrare Europeană l-au înaintat la funcţia de şef al statului pe preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicolae Timofti.

Alegerile prezidenţiale vor fi organizate vineri, 16 martie.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1801
Populația:
471 locuitori

Curătura este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti. Satul Curătura este situat la o distanță de 15 km de orașul Șoldănești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 471 de oameni. Prima atestare a satului Curătura datează din anul 1801.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.