05 june 2017, 13:00 Moldovan reality views 32287
Proiectele privind votul uninominal și mixt au fost comasate
05 june 2017, 13:00 Moldovan reality views 32287

Proiectele privind votul uninominal și mixt au fost comasate

Parlamentul a decis comasarea proiectului democraților cu privire la votul uninominal cu proiectul socialiștilor cu privire la votul mixt. Pentru comasarea celor două inițiative au votat 74 de deputați. Proiectul urmează să aibă ca bază inițiativa socialiștilor, care prevede sistemul mixt.

Președinta Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, Raisa Apolschii, a declarat că în termen de cinci zile Comisia urmează să definitiveze textul proiectului, iar ulterior acesta va fi remis deputaților, comisiilor parlamentare, Guvernului și Comisiei de la Veneția.

Vineri, 5 mai, Parlamentul a votat în primă lectură proiectul de lege de modificare a Codului Electoral prin schimbarea sistemului de vot proporțional în unul majoritar, cu alegerea deputaților în circumscripții uninominale, elaborat de Partidul Democraților. În aceeași ședință, deputații au votat și proiectul cu privire la sistemul electoral mixt, înregistrat de PSRM, la inițiativa șefului statului.

Source: ipn.md

Keywords:

votare , proiect , parlament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
304 locuitori

Heleşteni este un sat din cadrul comunei Marinici, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 304 oameni. Satul Heleșteni a fost menționat documentar în anul 1840.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.