03 february 2012, 09:51 Moldovan reality views 2681
03 february 2012, 09:51 Moldovan reality views 2681

AIE, neoficial, în căutarea unui nou candidat la funcţia de şef al statului

Deputaţii, din nou, au amînat stabilirea datei alegerilor preşedintelui ţării, în pofida faptului că proiectul respectiv a fost inclus pe ordinea de zi. Spicherul Parlamentului, Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat, a declarat că la această chestiune se va reveni săptămîna viitoare.

Potrivit lui, în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană se poartă discuţii în privinţa unui potenţial candidat la funcţia de şef al statului. ”Partidul Liberal încă nu a respins candidatura Veronicăi Bacalu. Se munceşte pe toate direcţiile, inclusiv şi asupra listei din cei 9 candidaţi”, a declarat Lupu.

Totodată, acesta nu vede o problemă în aceea ca data alegerilor să fie stabilită cu cîteva zile înainte de procedura propriu-zisă. ”Nu exclud că alegerile ar putea avea loc pe 11 sau 12 martie. Nu mă jenează situaţia. Important este să ducem la bun sfîrşit dialogul”, a conchis liderul democrat.

De menţionat că Partidul Liberal refuză să voteze data alegerilor prezidenţiale, pînă nu va fi identificat un candidat unic, care va fi susţinut de către toţi deputaţii AIE. Totodată, PL se opune înaintării candidaturii economistului Veronica Bacalu, propusă de PDM şi PLDM.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1517 locuitori

Berezlogi este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Berezlogi și Hîjdieni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1517 oameni. Satul Berezlogi a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.