28 february 2012, 10:56 Moldovan reality views 3496
28 february 2012, 10:56 Moldovan reality views 3496

Soluţia lui Iurie Roşca - revoluţie de catifea


Foto: tribuna.md 

Unica soluţie pentru rezolvarea crizei politice este organizarea unei noi revoluţii de catifea, exprimată prin proteste paşnice şi perfect constituţionale. Ideea este promovată de Iurie Roşca, preşedinte onorific al PPCD, care consideră că alte soluţii nerevoluţionare de încetare a uzurpării puterii în stat nu mai există.

„Toată lumea se simte presată politic, social şi economic, iar asta nu poate să nu provoace nemulţumire. Această nemulţumire se manifestă inclusiv prin ceea ce facem noi în Piaţa Marii Adunări Naţionale în fiecare duminică, avînd o singură revendicare – alegeri anticipate şi crearea de condiţii pentru această competiţie electorală ca urmare a deraierii de la norma constituţională a celor care exercită puterea”, a declarat politicianul pentru NOI.md.

Iurie Roşca, care este şi liderul Comitetului pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei, spune că nu vede o altă soluţie care să permită Republicii Moldova atît să revină în albia constituţională, cît şi să garanteze societăţii că cei care vor exercita puterea după formarea viitorului Parlament vor respecta legislaţia naţională, Constituţia şi nu vor face abuz de putere, deoarece vor avea frică că, altminteri, strada îi va debarca prin proteste paşnice.

Iurie Roşca a opinat că Alianţa pentru Integrare Europeană este avantajată de faptul că populaţia nu prea vede o forţă politică de alternativă. „Sigur, îi avantajează şi faptul că există comuniştii, care sînt răi prin definiţie şi sînt democraţii care, iarăşi, sînt buni prin definiţie”, a conchis fostul lider creştin-democrat.

 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1150 locuitori

Rediul Mare este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Rediul Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dondușeni și la 228 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1150 de oameni. Satul Rediul Mare a fost menționat documentar în anul 1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.